fredag, juni 09, 2006

Studentfirande

Tänkte försöka blogga lite innan det är dags att sova. Dagen har varit intensiv, men jag måste offra mig lite och blogga nu när det är vissa som snart drar iväg.
Gårdagen bestod till stor del av bussresa från Norrköping till Helsingborg. Började vid 12 och var framme 18.30, med uppehåll en timme i Jönköping. Hittade en trevlig godisbutik där och jag var naturligtvis tvungen att inhandla lite onyttigheter. Annars gick resan bra även om jag satt i telefon lite från och till. Det hände en del saker som jag inte kan skriva här men som behövde redas ut. Tyvärr vill ju inte vissa ta sitt förnuft till fånga och förstå sitt eget bästa men nu har jag gjort det jag var tvungen att göra och nu är det ingen återvändo. Jag har stöttning från flera håll och det känns oerhört bra. Ensam vet jag inte om jag hade fixat det. Det är bara att hoppas på det bästa nu.

Väl framme hos Cicci, var underbart att få vara nära henne igen, så tillbringade vi kvällen med att mysa, titta på tv och gå igenom en massa kort som vi framkallat. Det tog sin lilla tid och Cicci råkade missa stora delar av Ghost Whisperer vilket hon blev lagom irriterad över. Vi fastnade lite vid datorn också och pratade med lite trevligt folk men kom i säng i ganska lagom tid.

Idag var det alltså dags för Ciccis bror, Felipé, att ta studenten. Cicci och jag åt en liten frukost vid elva innan vi klädde om till finkläder och fixade till oss inför avfärden till utspringet. Jag hade slips, dagen till ära, det ni! Det är ju inget jag trivs med direkt men ibland får man offra sig lite. Speciellt som vissa vet att jag har en pappa som jobbar i klädaffär. Väl framme vid platsen där Felipé, eller Filip, som han mest kallas, skulle springa ut var det överfullt med bilar så vi tvingades ställa oss längs med huvudleden. Det kändes ju lite lagom märkligt men så fick det bli. Vi hann dit i god tid och stod och viftade med skylten för att några andra som också skulle komma dit skulle se oss. Till slut hittade dom oss och efter en liten stund var det också dags för Filip att springa ut. Hann hittade fram till oss ganska lätt och vi gratulerade honom och hängde på blommor och en champagneflaska. Han sken verkligen av lycka och det kan man förstå med tanke på att han vantrivts i skolan en längre tid.

Sedan åkte Cicci och jag ner till stan för att se alla studenter springa ner för några trappor och gå runt en staty, vilket är tradition varje år. På vägen ner såg vi Filip sitta i en bil och stolt hålla ut sin studentskylt genom vindrutan. Efter att ha snott runt lite på smågatorna, vi var ytterst nära att bli halvt mosade av en backande bil, så hittade vi en parkeringsplats. Vi köpte glass, det du Emmy, och tittade på alla studenter som for nerför trapporna. Filip drog förbi utan att se oss och Cicci kände igen en del andra också. Sen var det bara att bege sig hemåt och väl hemma hade vi ungefär en timme att ta igen oss på innan det var dags för folket att komma.

Strax efter 17 kom Filip hem i en häftig bil och partyt var igång. Först så satt Filip, Cicci och jag, tillsammans med syskonen Hanna och Lisa och flummade. Vi pratade om gamla studentminnen, uppdaterade oss på vad vi höll på med i vardagen och flummade allmänt. Detta samtidigt som vi åt en massa god mat förstås. Lax i alla dess former, varm och kall, rökt och kokt, pastasallad, kycklingspett, rostbiff, såser, melon, jordgubbar, vindruvor och så studenttårta förstås. Gissa om man blev mätt? Trots det åt jag bara mer och mer. Glömde visst kexen också tillsammans med olika ostar och så säger skåningarna naturligtvis kjex istället för kkex. Lite störigt men sånt man får ta.

När ovan nämnda sällskap hade gått så kom kusinerna till Cicci och Filip, Caroline och Fredrik och Fredriks flickvän Sara som är så oerhört flummig. Sara pratar übermycket och har riktigt yra idéer om det mesta. Så i det sällskapet har man aldrig tråkigt om man säger så. Caroline var för övrigt riktigt trött och fick små skrattanfall lite då och då så drickan flög ut ur mun! Dessutom lyckades hon med konststycket att gå in i en spegel. Samtalsämnen varierade rejält men till stor del handlade det om relationer i olika former och om Carolines resa som hon nyligen var ute på. Så småningom drog sig även dom hemåt, Caroline skulle upp och jobba, och då var det tre par kvar. Vissa var onyktrare än andra och snurrade in sig totalt i vissa samtalsämnen så ingen fattade nånting. Man fick sig iallafall ett gott skratt och ett tips är att inte vara för seriös och försöka förklara någonting när ni fått för mycket i er. Då blir det bara fel och man riskerar att säga en massa som inte borde blivit sagt. Jag drack som vanligt väldigt lite av dom starka dryckerna, Cicci också för den delen. Till slut drog sig även dom sista hem och vi plockade i ordning lite. Nu har Cicci tittat lite på Cabaret på tv och vi ska försöka hitta någon mer film att varva ner till innan vi lägger oss.

Grattis till Cissi i Örebro som också tog studenten idag. Jag hade väldigt gärna varit där men det är svårt att dela på sig. Hade dock varit enormt häftigt att fått se henne sådär oerhört lycklig och glad som man är som student. Men hon blir förhoppningsvis glad för presenten som vi skickade till henne.
Grattis också till Emmy som gått ut 9:an! Hoppas du har riktigt kul på partajet!

Imorgon ska vi försöka ta oss till stan en sväng då dom inviger ett köpcentrum som byggts om. Och sen ska vi givetvis titta på Sveriges första match i fotbolls-VM. I en aula på storbilds-tv dessutom. Det lär bli riktigt häftigt. Hoppas ni orkat ta er igenom bloggen. Det blev som vanligt betydligt mer skrivet än vad som var tänkt.

1 kommentar:

Patryk sa...

Låter som ni hade ett redigt hålligång =D Ja can relate ;) haha

Men e du nere i Skåneland gurun?
Eller du e hemma nu igen?

Jaja men iaf, hur känns det efter en sån här lång blogg? Fast du har ju fortfarande en bit upp till min klass haha ;)
Men som ja säger så blir det så mycket när man vill förmedla så mycket

ha det bäst vart du än e, klöös