lördag, juni 24, 2006

Cicci, fotboll, planering

Två dagar att skriva om och två underbara sådana med Cicci. Och sötflickan var så duktig och tog sig hit helt själv med spårvagnen när hon kom på midsommarafton. Jag höll på och städade här och gjorde så under nån timme efter att hon kommit. Men det gick så bra så. Framåt fem åt vi god midsommarmiddag, färsk potatis, sill, sillröra, ägg, gräddfil och grönsaker. Riktigt gott!
Sedan hade vi en riktig myskväll. Vi var ute och gick en sväng, köpte god magnumglass, och pratade om livets svåra frågor. Både det bra och det dåliga. Sedan hamnade vi en sväng vid datorn innan vi fortsatte mysstunden med att se på tv. Vi såg bl.a. filmen The Hole på 1:an. En ganska snurrig film men som trots allt fick ett väldigt oväntat slut och såna filmer ger jag ett stort plus för. Natten blev sen och vi tittade på inspelade program, sommarlovsmorgon med Nic Schröder. Riktigt roligt emellanåt och det mindre roliga var det ju bara att spola förbi. Så det blev en väldigt lyckad dag!

Lördagen var den stora fotbollsdagen. Vi kom upp runt två och då var det bara att invänta middagen som skulle serveras runt 16. God mat där också men mina tankar gick mest till matchen som snart började. Och lite till datorn där jag hann in innan maten för att kolla läget. Jassi flummade som vanligt och vad hon vill göra med Emmy ska vi inte ta här. Sen var det då dags för matchen som hela Sverige gått och väntat på sen matchen i tisdags mot England.

Tyskland tog ett tidigt grepp om matchen och tråkigt nog blev det även 1-0 redan i den 4:e minuten. Olof Mellberg gjorde två felbeslut vid det målet men det är banne mig inte lätt att agera riktigt när det går så fort. För Tyskland hade verkligen snurr på sina anfall. Svenskarna kom i fel positioner, låg för långt ifrån i markeringsspelet och tajmade det mesta fel. Tyskarna fortsatte mala på och 2-0 kom i den 12:e minuten. Ännu en gång var det Lukas Podolski som satte bollen i nät bakom Isaksson efter fint förarbete av Miroslav Klose. Sverige fick en tung uppförsbacke och värre blev det när Teddy Lucic blev utvisad efter 34 min. För att slå Tyskland behövde Sverige ha det där lilla flytet med sig och det hade dom definitivt inte den här gången. Visserligen var Sverige bättre efter utvisningen och laget skapade ett par bra chanser men tyskarna stod emot bra. Dom gjorde lite som dom ville och tillät svenskarna att sticka upp emellanåt. Sveriges stora chans att ta sig in i matchen kom i början av 2:a halvlek då Sverige fick straff efter att Henke Larsson knuffats omkull. Samme man tog straffen och drog den över mål och där försvann Sveriges chanser. Resten av matchen blev en ren transportsträcka.

Så inte helt oväntat tog Sveriges VM-öde slut på lördagen. Tycker dock att laget gjort en helt godkänd insats. Tyvärr grusades kanske chanserna till en kvartsfinal efter 0-0 matchen mot Trinidad, då hade laget kunnat fått spela mot Equador i åttondelen och fått det något lättare. Men nu är det som det är. Senare såg vi Argentina-Mexico och det blev en betydligt jämnare tillställning. Argentina kunde till slut vinna med 2-1 efter förlängning. Maxi Rodriguez avgjorde med ett kanonsnyggt mål.


Och allt är så underbart när man är med Cicci. Vi trivs så bra i varandras sällskap. Allt blir roligt. Har även smsat en del med Agnes och Lina under kvällen. Agnes var frustrerad över fotbollen och framförallt domaren i Sveriges match, och det var med all rätt. Och både Agnes och jag var tvungen att få ur oss ilskan litegrann. Jag sprang och Agnes åkte inlines, wiie! Cicci pratade ur sig ilskan istället medan jag sprang. Och så ska jag fixa en nalle åt Vislanda-flickan också. Klart hon ska vara med på vårt nalle-tifo! :-)

Dagen hade tänkt avslutas med film framför tvn, Fjorton Suger, men istället hamnade vi i samspråk med Patryk på msn vilket ledde till ett flummigt samtal med Emmy. Hon är tokigt rolig hon och tycker att jag och Cicci är mer förvirrad än vad hon är.
Resan imorgon har planerats också. Först en tripp till Hagnestahill och sen Parken Zoo.

Känner du hur längtan tar
Hur du sträcker dig och stretar
Bakom varje hög av sand
Finns guld för den som letar
För den som letar
Lars Winnerbäck - För den som letar

Inga kommentarer: