tisdag, april 04, 2006

Underbart...

Gårdagen var helt underbar. Lasse Winnerbäck & Hovet på KB i Malmö, kan det bli bättre? Ja, det blev faktiskt ännu bättre någon halvtimme efter spelningen. Lyckorus följdes av ett mycket trevligt sms. Utomhusspelningar är en sak men på en klubb blir det ytterligare en dimension av det hela och man får en helt annan känsla och större kontakt med aktörerna på scen. Att se Lasse sänka blicken och låta den flyta runt bland alla som stod närmast nedanför scen, däribland Cicci och jag, var en härlig känsla. Visst blev det trångt, svettigt och lite bökigt men det var det allt värt för att få stå så nära. Lasses låtar talar för sig själva. Han säger inte mycket mellan låtarna men på det sätt han levererar dom så säger dom väldigt mycket. Spelningen inleddes med Dom tomma stegen. En perfekt öppningslåt innan Lasse satte fart med Dunkla Rum. Sedan rullade det på, vi hoppade, studsade och gungade i takt med musiken. Hovet var riktigt bra som vanligt och Lasse njöt. Han visade det med leenden, gester till publiken, Hovet eller till sina medhjälpare runt scen med sina sedvanliga tack (eller tack så mycket) och med en härlig inlevelse i låtarna.

Han spelade vackra Elegi där Cicci och jag lyckades med att sjunga Anna Ternheims vackra stämma under stora delar av låten. Följde upp den med Där elden falnar men fortfarande glöder, kan det bli så mycket bättre? Åt samma håll var som vanligt riktigt bra och fick rejäl fart på publiken. Sedan följde Stockholms Kyss och här kom Lasses stora miss. Han kom av sig rejält i första versen till publikens stora jubel, som gjorde att han kom av sig ännu mer. Det är inte lätt med nya låtar, men den är otroligt fin. Låt nr 14 var Kom ihåg mig och där tackade Lasse för sig men tro inte att det var slut för det. Extranummer skulle det givetvis bli. Norpan Eriksson kom med stora kliv in på scen och drog igång trummorna till Elden, grymt mäktigt! Givetvis gjorde dom en övergång till Hugger i Sten och den fick Marre äran att höra. Publikens sång under refrängen på Hugger i Sten är alltid lika fantastisk. Går det att få en bättre allsång? Åtminstone så lyckas inte Allsång med Skansen med det. Sedan gick dom av scenen igen för att återkomma med nya singeln Ingen soldat. Den låten lyfter mer och mer ju mer man hör den och att få höra den live gav den ännu mer luft under vingarna. Avslutningslåten slår dock allt. Så var det kanske inte för så många, men åtminstone för Cicci och mig. KATT ÖVER TAKEN! Den är så oerhört bra. Texten går att klura på och musiken är bara så häftig. Jag är riktigt glad över att dom börjat spela den!
Sedan var det hela över och vi var alla nöjda och glada. Det går alltid att önska att den låten eller åtminstone den skulle han spelat men Lasse skulle kunna fylla upp tre spelningar, ja kanske fler, utan att man skulle klaga på låtvalet. För er som är intresserade av playlisten så går den att hitta på följande länk:
http://www.winnerback.net/se/main.php?sida=playlist&id=157

En sak gick dock inte som det var tänkt den här kvällen. Vi skulle ju träffat Anneli och Miguel och sett konserten med dom men så blev det inte. Trots letande såg vi inte till dom varken före, under eller efter konserten. Cicci hade gjort misstaget att glömma sin mobil men man hade ju hoppats att det skulle lösa sig ändå. Anneli blev orolig och det var ju inte alls meningen. Det känns dock som att vi inte kunnat göra så mycket annorlunda, förutom att vi naturligtvis borde fått med oss mobilen. Men men, nu blev det som det blev och tur i oturen var det ju att Anneli hade Miguel med sig annars hade det inte varit så roligt precis.

Nu till det som gjorde det hela ännu bättre efter konserten. Marre skickade ett sms där hon tackade för att hon fick höra en låt och sen skrev hon att Agnes är med på en bild på SVT:s hemsida där hon håller upp kortet som vi gav henne vid inspelningen av TV-huset. Så otroligt häftigt. Det känns så kul att hon visar uppskattning och visar hur glad hon blir över en sån sak.
Här kan ni hitta bilden:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=32926&a=539769

Cicci sover och jag tittar på...

Inga kommentarer: