onsdag, april 12, 2006

Tropicarium

Jag har inte skrivit på två dagar och till stor del beror det på att jag haft Cicci här. Då vill man inte lägga ner någon större tid på att sitta och blogga när man kan göra andra trevliga saker. Visserligen har vi suttit en del vid datorn men det har mest handlat om konversation med lite folk. Under måndagen och tisdagen har det dock inte hänt så mycket. Måndagskvällen gick åt till att sitta på ett styrelsemöte. Det blev lagom segt och onödigt långt pga. olika omständigheter men jag hoppas att det blir bättre framöver. Hur som helst så känns det bra att ha Anna som stöttepelare där. Visst kan jag ta vissa egna initiativ men jag är nog trots allt bäst på att backa upp andra, och speciellt Anna. Efter en sen natt blev det inte mycket gjort för Cicci och mig under tisdagen. Vi fixade diverse biljetter till Cicci men annars tog vi det lugnt, softade och myste. Precis så som vi vill ha det ibland.

Idag tog vi oss dock upp hyfsat tidigt för att åka till Kolmården och Tropicariet. Det var längesen jag var där och Cicci var där för första gången. Sen sist jag var där hade dom fått in en hel del nya djur och det var riktigt kul att gå runt och titta på alla söta djur. Ja, visst fanns det vissa som var skräckinjagande också, t.ex. alligatorerna, hajarna och vissa ormar men annars så.. Dvärgsilkesaporna var riktigt söta, speciellt när dom satt och åt på små äppelbitar. Sen var jag lite smårädd för att några lösa apor, pinchéapor heter dom tydligen, skulle hoppa på oss när vi gick över en träbro, men vi klarade oss. Vi stötte på en massa sköldpaddor av olika art också, riktigt trevligt. En papegoja hade lärt sig att säga hejdå, vilket han upprepade ungefär 5 ggr/minut. Det blev lite lagom tjatigt till slut. Vi vandrade förbi huggormar, anakondor, pytonormar, afrikas giftagaste orm svart mamba, fortsatte förbi en massa fiskar av olika slag och landade till slut bland hajarna. Sandtigerhajarna var riktigt häftiga att se på när dom simmade runt och en del mindre hajar också för den delen. Vi avslutade det hela med att sno runt lite i souvenirbutiken. Vi såg bl.a. en Cicci och en Anneli, tiger och panter alltså! Och jag var bara tvungen att få en liten bild på några mjukisugglor, Marre på bild! Vi köpte varsin glass, magnum, innan vi tog vägen längs med vattnet hem.

Under kvällen har jag varit iväg på ytterligare ett möte, inte alls lika långt den här gången som tur var. Vi planerade lite inför alla tävlingar vi ska ha under april/maj/juni, med friidrotten alltså. Cicci har dock klarat sig bra när jag varit borta. Så ingen behöver vara orolig över det.
När jag kom hem såg vi på Lost, ett riktigt bra avsnitt, och nu ska vi strax avrunda dagen med att se på lite film.

Här ibland ruinerna
Bland torra salta tårar
Här bakom rullgardinerna
Och alla uteblivna vårar
Här under askan utav sönderbrända drömmar,
ska vi bygga nånting större.
Lars Winnerbäck - Nånting större

Inga kommentarer: