tisdag, februari 14, 2006

TVÅ OS-GULD!

OS inleddes lite knackigt för svensk del men idag blev det en stor svenskdag. GULD till både tjejerna och killarna i sprintstafetten med en halvtimmes mellanrum, STORT! Anna Dahlberg och Lina Andersson var tippade att kunna ta medalj men knappast guld. Båda tjejerna åkte på topp och Lina avgjorde loppet i en härlig upploppsfight mot Kanada och Finland. Anna var väl värd det här guldet efter att ha kämpat hårt i många år utan att få någon mästerskapsmedalj. Dessutom var det Sveriges första guld i vinter-OS sedan hockeyguldet i Lillehammer -94.
I herrloppet var Thobias Fredriksson och Björn Lind tippade att slåss om guldet med framförallt Norge. Björn Lind som varit helt suverän den senaste tiden vrålåkte på upploppet och körde hem Sveriges andra OS-guld, före just Norge och Ryssland. Det var så man knappt trodde att det var sant. Grymt kul! Nu är det bara att hoppas på att övriga svenskar kan inspireras av dessa guld och göra riktigt bra ifrån sig. Imorgon ger sig Anja Pärson in i hetluften då hon åker störtlopp.

Kan inte låta bli att även nämna den 35-årige tysken Sven Fischer som tog guld i herrarnas sprintlopp i skidskytte. Fisher, som för övrigt även åker på just Fischer-skidor, är en profil inom skidskyttesporten då han alltid åker utan handskar, med pannband och skjuter med pistolgrepp om geväret. Helt klart en av mina favoriter i OS bland de utländska deltagarna.

Inga kommentarer: