söndag, februari 19, 2006

Melodifestivalen i Leksand

Det har varit stor fest i Leksand den här veckan. Melodifestivalens första deltävling avgjordes på den plats som dom allra flesta förknippar med hockey. Dom hade laddat ordentligt med olika evenemang för artisterna och en rosa dalahäst på torget. För en gångs skull gick dessutom dom låtar jag höll på direkt till final. Andreas Johnson hade den bästa låten och trots att han var nervös så händerna skakade gick det vägen. Jag var något osäker på om låten skulle passa in i sammanhanget men den gick tydligen hem hos tittarna. Linda Bengtzing hade en riktig schlagerdänga som kändes given i finalen. Såna låtar brukar gå hem och det märktes att den var skriven av samme man som gjorde Tusen och en natt, Lars Diedricsson. Electric Banana Band hade en typisk låt för dom och det kändes lite snopet att dom gick till andra chansen istället för Sahlene. För vad har egentligen EBB i Melodifestivalen att göra? Lena Philipsson klarade sig utmärkt som programledare utifrån förutsättningarna, sen får tidningarna skriva vad dom vill. Pausunderhållningen The Human Slinky, två personer från Rumänien som utförde de mest märkliga konsterna med sina kroppar, var riktigt nåt speciellt. Ingen verkade tro sina ögon i Ejendals Arena och det gjorde ingen av oss här hemma heller.
Nu rullar melodifestivalen vidare till Karlstad nästa vecka. Då med bland annat Magnus Carlsson och Niclas Wahlgren i startfältet.

Idag gläds jag åt herrarnas brons i stafett. Kul att längdåkarna lyckas så bra. Nu är det snart dags för hockey, Sverige-USA. Peter Forsberg vilar, allt enligt planerna enligt presschefen men är det inte lite väl märkligt att komma med det nu? Är han fullt frisk så vilar han väl inte när han varit borta så länge?

Using white lies if we have to
It’s easy to forgive and forget it all tomorrow
Anna Ternheim - I´ll follow you tonight

Inga kommentarer: