lördag, februari 11, 2006

OS-invigning, Lasse, Disney On Ice

Cicci är här och det gör allt helt underbart. Undantaget är förkylningen som dock är på väg åt rätt håll. Imorgon räknar jag med att det värsta är över. Igår tog vi det ganska lugnt. Såg på OS-invigningen som alltid är lika sevärd, åtminstone delar av den. Det var oerhört mäktigt att se när f.d. skidåkerskan Stefania Belmondo tände elden. En annan höjdpunkt var dansnumret som avslutades med fem mäktiga OS-ringar. Anja Pärson såg stolt ut när hon kom in med svenska flaggan i täten av den svenska OS-truppen.

Mitt under OS-invigningen såg vi till att spela in P3-live med konserten från Lars Winnerbäcks 30-årsdag i Cloetta Center, 19 oktober förra året. Cicci och jag var ju där så det var ett minne värt att bevara. Idag har vi dock varit nära att förstöra det där kassettbandet både en och två gånger. Värst var det när det trasslade ihop sig i en kassettbandspelare här hemma. Det viktigaste, när Anna Ternheim sjunger Elegi tillsammans med Lasse, är dock i fint skick fortfarande så nu måste vi kopiera över det där på ett annat band. Det hade säkert fällts både en och två tårar om det där bandet gått sönder.

Idag var vi uppe hyfsat tidigt för att få i oss något innan det var dags att återigen bege sig till Linköping och Cloetta Center. Den här gången för att se Disney On Ice. En härlig is-show som tog oss med på fyra olika äventyr. Det började med Peter Pan och Tingeling till Landet Ingenstans och fortsatte med De 101 dalmatinerna. Sedan var det en liten paus innan Kalle Anka, Kajsa, Musse, Mimmi och Långben tog oss vidare till äventyret med Den Lilla Sjöjungfrun Ariel och till sist Lilo & Stitch. Det är svårt att säga vad som var bäst men det var riktigt kul emellanåt. En rolig liten hund sprang runt när det var Peter Pan och det var häftigt att se hela isen fyllas av hundar när dalmatinerna åkte in på isen. Krabban i Den lilla Sjöjungfrun var riktigt rolig, med musslor & snäckor hej hå, fick han igång hela publiken. Lilo & Stitch har jag inte sett men det var en trevlig bekantskap. Cicci tyckte också det var roligt och efteråt beslutade hon sig för att köpa en liten Stitch som jag tog en bild på, se nedan. Hela showen var väldigt bra gjord med fina dräkter och lite pyroteknik inblandat. Flera av dom var väldigt duktiga på isen, speciellt en tjej och en kille som hade fina uppvisningar till varje berättelse.



Till tonerna av Lasse och Anna Ternheim åkte vi hemåt och sedan har vi tittat lite på tv. Stefan Holm & hans partner Katarina Mazetti dominerade stort i finalen på På Spåret, fick visst en bild även på dom. Stefan var ruskigt snabb med att dra och gissa rätt på vart dom skulle resa. Där kan man tala om någon som är fokuserad på sin uppgift.



Nu sitter Cicci och jag vid varsin dator och snart ska vi ta oss an tvn igen. Titta på lite roliga saker som jag spelat in åt henne. Imorgon bär det av hemåt för Cicci medan jag säkerligen lär fastna en del vid tvn för att se OS. Idag fick vi en fjärdeplats i puckelpist. Tänk vad härligt det hade varit med en medalj direkt.

Inga kommentarer: