fredag, februari 17, 2006

Bragd av damkronorna

Snacka om rysare. Det var längesen jag var så nervös. Visste knappt om jag skulle stå, sitta eller gå runt. Var och skrev till Cicci några gånger under spelavbrotten.
Svenska damhockeylandslaget slog USA för första gången när det gällde som allra mest, i semifinalen i OS. Efter straffavgörande där 16-åriga Pernilla Winberg avgjorde så vann Sverige med 3-2 och kommer som det verkar att möta Kanada i final på måndag kl. 20.35. Då bänkar sig jag och flera med mig för att se om svenskorna ska kunna rubba storfavoriterna Kanada. Det var så grymt härligt att se den moral och glöd som de svenska tjejerna visade upp när dom vände underläget 0-2 till seger. Den största hjälten var målvakten Kim Martin som spelade strålande. Martin tog 37 av de 39 skott hon fick på sig och agerade vägg efter USA:s två första mål. Maria Rooth visade vägen efter en knackig inledning på matchen genom att göra båda Sveriges mål under ordinarie tid och så var det denna Pernilla Winberg. En 16-årig skånska som i ett reportage före OS berättade att hon skjuter lågt och till vänster när hon kommer fri, precis där satt hennes straff.

Visst har tidigare medaljer varit härliga men det är dom här oväntade prestationerna som känns mest. Att Sverige skulle gå till final i damhockeyn var det ingen som trodde på innan OS. Nu är dom där efter en bragdinsats. Stort!


Pernilla Winberg som avgjorde straffdramat
källa: www.damkronorna.se

1 kommentar:

Soffi sa...

Vilken skräll! Ruggigt spännande var det! =)