söndag, februari 19, 2006

Härlig insats av stafettjejer

Så var ännu en dag till ända. Den 8:e dagen av OS och Sverige lyckades ta ännu en medalj. Den femte totalt och innan spelen började hade jag tippat just fem. Visserligen hade jag inte preciserat just vilka fem som skulle ta medalj men det kändes rimligt. På förhand fanns det kanske tio medaljer som kändes rimliga men det brukar trots allt falla ifrån ett antal. Så här långt har det dock gått riktigt bra och idag var det riktigt nära att det blev två medaljer.
Det är alltid roligt att börja med överraskningarna och dagens var de svenska stafettjejerna som körde fantastiskt bra. Det var ingen som kunde drömma om att dom bara skulle vara tolv sekunder från guldet i mål. Nu blev det tyvärr bara en fjärdeplats, dom var väl värda en medalj, men en riktigt fin prestation trots allt. Det är ovanligt att Sverige lyckas i stafett och det är också väldigt ovanligt att alla fyra i ett stafettlag kör så bra samtidigt. Elin Ek, Anna Dahlberg, Britta Norgren och Anna-Karin Strömstedt var laget som gjorde det. Norgren gjorde återigen en riktigt bra insats och kan vara ett stort framtidslöfte. Anna-Karin Strömstedt som hade en tung inledning på mästerskapet åkte ifrån norskan Marit Björgen på sista sträckan och körde jämt med övriga åkare i världstoppen, stort!

Anja Pärson tog Sveriges femte medalj och sin andra bronsmedalj i OS. Jag trodde på guld på förhand, hade semlorna klara att fira med, men tji fick jag och många andra. Anja fick inte riktigt fart på skidorna och fick se sig slagen av österrikiskan Marlies Schild och värsta rivalen Janica Kostelic. Det syntes tydligt hur besviken Anja blev när Kostelic kom och petade ner henne från förstaplatsen. Återigen en stor triumf för drottningen i alpint. För trots allt så går det inte att säga något annat än att Janica Kostelic är grym när det är mästerskap. Trots skador och sjukdomar lyckas hon prestera som bäst när det gäller. Sen är hon smart när hon uttalar sig också. Pressen lägger hon på andra...
Nya tag för Anja imorgon när det är Super-G och där ska hon kunna ha en bra chans till medalj även om österrikiskorna lär bli svåra.

Inga kommentarer: