lördag, juli 01, 2006

Fotbollscup, Vetternfestivalen

Jaaa! Äntligen klar med alla bilder från Eskilstuna. Det tog i stort sett en vecka men det tar alltid längst tid första gången man gör något. Tog tid att märka upp alla bilder, förminska dom och att lägga upp dom på sidan. Jag har dessutom fått hjälp med att få ihop en video av dom två videoklipp jag tog där så nu kan vi bjuda på lite sånt också trots att Weez är borta. Om jag får skryta lite så tycker jag sidan fungerar väldigt bra just nu.

Fredagen blev helt underbar trots att jag sov riktigt dåligt natten innan. Som vanligt innan jag ska göra något som jag ser framemot väldigt mycket. Ligger och tänker och har svårt att slappna av. Nu såg jag framemot att träffa Agnes på fotbollscupen och så festivalen i Motala med Linda Bengtzing och min favvo Carola. Jag tog mig iallafall upp i tid tills Marre skulle komma. Men mycket mer än så var det inte. Hann göra i ordning mig och så men sen var det bara att dra iväg. Blev ändå lite försenad ner till station eftersom jag blev tvungen att ta spårvagnen ner men men, det gick ingen större nöd på Marre i solskenet.

Vi åkte hem och hamnade en sväng vid datorn innan vi samlade ihop våra grejer för att ge oss ner till Valdemarsvik och fotbollscupen. Jag höll på att glömma skivan som Agnes skulle få, och hon höll nog på att glömma att hon skulle få den när vi väl kom dit sen... Men iallafall så kom vi iväg, lite sena, och konstaterade ganska snabbt att det var tokigt varmt i bilen. Det var ingen höjdare att färdas en massa i bil men vi hade inte riktigt några val. Väl framme i Valdemarsvik och Grännäs IP så hade dom spelat ungefär 3/4-delar av matchen när vi kom. Mönsterås ledde med 2-1 vilket vi inte visste, men vi gladdes desto mer åt att Vislanda kvittera bara några minuter efter att vi kom. Resten av matchen blev det inte alltför mycket strukturerat spel eftersom det var så oerhört varmt och spelarna orkade knappt röra sig på plan. Agnes var dock en av få som försökte och gav järnet trots att krafterna egentligen var slut. Hon sprang, slog upp bollar, slog en hörna, vann närkamper osv. Så visst ligger det något i att jag fått bilden av att hon är en riktigt bra fotbollsspelare. Så nu slipper du oroa dig för att jag tänkte något mindre bra.

Matchen slutade 2-2 och efter att spelarna pustat ut lite så vågade sig Marre fram till Agnes och efter en liten stund även jag. Vi ville inte störa så mycket och visste inte riktigt hur omgivningen skulle reagera så vi tog det lilla lugna. Vi pratade lite om cupen och matchen och Marre och jag berättade om våra planer för dagen. Och till sist så blev också den signerade skivan överlämnad. :-) Sen var det dags för Agnes att äta och Marre och jag drog vidare för att mätta våra magar någonstans. Maten hittade vi ganska snabbt, pastasallad, men var vi skulle äta den blev ett större problem. Det kändes inte alltför skoj att äta i solen så vi letade och letade innan vi slutligen hittade en skuggig plats, en skoltrapp i Söderköping, hahaha!

Efter att vi äntligen fått i oss lite mat fortsatte vi hem till mig där vi softade lite. Vi åt glass och jordgubbar och förberedde oss för färden mot Motala. På vägen dit fixade vi batterier till Marres stereo också men trots det så vägrade den fungera, mycket märkligt! Vi hade iallafall en radio i bilen så helt utan musik blev vi inte. Så vi satt och sjöng på vägen dit, det är viktigt att värma upp rösten innan konserter, haha! Och lite roligt var det att vi fick höra Linda Bengtzings "Jag ljuger så bra" tre gånger under dagen när vi satt i bilen. Väl framme i Motala så hittade vi en parkering precis utanför festivalområdet, tala om tur! Vi gick in och bekantade oss med området som låg väldigt fint, precis vid Vättern. Sen åt vi lite, tittade på matchen Argentina-Tyskland som dom sände på storbild i ett tält, matchen gick dock till förlängning och straffar vilket vi inte hann se, innan det var dags att bege sig mot scen för att få en plats längst fram till Linda Bengtzing.

Linda gick på scen 19.30 och gjorde en riktigt bra spelning. En blandning av låtar från schlager till det lite mer rockiga hållet. Jag hade ju inte hört så mycket mer än hennes schlagerlåtar från i år och förra året men blev positivt överraskad. Sen är hon ju en sån skön personlighet. Hon säger saker som andra bara tänker. "Får jag ta av mig skorna", "titta vilka svettmärken det blir nu", "alla stora artister byter scenkläder men det är bara jag som får göra det själv", "titta där är Carolas fläktar, mår ni bra? " osv. Grymt rolig och skön. Efteråt signerade hon och Marre blev så till sig så hon köpte fem singlar för att visa sitt stöd. Linda blev riktigt glad över att se Marre och sa "Hej fantastiska du" till henne... Sen pratade dom lite till och kramade varandra innan Linda var tvungen att fortsätta signera. Marre blev helt stirrig efteråt, visste varken vad hon skulle säga eller göra. Men ett stort lyckligt leende sa det mesta i det läget.

Sedan blev det ungefär en halvtimmes väntan innan det var dags för dagens stora höjdpunkt för mig, Carola! Och dom förväntningar jag hade innan infriades med råge om man säger så. För Carola bjöd på en sån grym konsert. Scenen var uppbyggd med två trappor och ovanför trapporna var bandet placerat på ett etage och även Carola stod där uppe när ridån rasade ner och konserten började. Hon öppnade med låten "Genom Allt", den hon sjöng när hon ryckte upp blommorna och kastade ut i publiken på Skansen förra året, och vilken power. Hon gick ner för trappen ganska snabbt och var alldeles vild innan låten var slut, headbangade ett par gånger... Under refrängen så flög det upp eld och ånga på scen som skulle föreställa "genom eld och vatten".

Sen körde hon nästa powerlåt, Jag ger allt, och festen var igång. För publiken var med på noterna. Oavsett om man gillar Carola eller inte så är det svårt att inte ryckas med på hennes konserter för hon har sån energi på scen. I första mellansnacket lovar hon att ge allt för oss under kvällen och det gjorde hon verkligen och mer därtill. Jag kan i stort sett alla texter på nya skivan och eftersom det naturligt blev mest låtar från den sjöng jag såklart med för full hals. Fotade och tog en massa videoklipp också naturligtvis. Och Carola fortsatte att fara runt på scen som en tok! Hon står ju inte still många sekunder om man säger så. Sex klädbyten hann hon med under konserten och mot slutet kom några gamla godingar också, Främling, Tommy Tycker om mig och Mickey, då hon bl.a. hoppade hopprep. Under Fångad av en stormvind överraskade hon alla med att stagediva, och det gick hur bra som helst. Och som extranummer körde hon givetvis, Evighet. Publiken blev mer och mer entusiastisk ju längre konserten gick för det är ju inte alla som lyssnat så intensivt på nya skivan som jag och en del andra.

Jag hade en grym känsla genom hela konserten. Kände mig glad och studsig i hela kroppen och Carolas energi på scen smittar verkligen av sig. Sen har hon en fantastisk röst och sjunger med sådan härlig inlevelse. Det märks så väl att hon menar allt och kan stå för allt det hon sjunger. Visst saknades det låtar som Mitt i ett äventyr, Sanna Vänner och När Löven Faller men hon har ju så enormt många bra låtar att välja bland. Så om Marre blev kär i Linda så blev jag det i Carola!

Efteråt orkade vi inte vänta ut Carolas signering utan vi valde att styra hemåt relativt omgående. Och på vägen hem var det mycket att bearbeta. En del pratade vi om och en del satt vi nog båda och tänkte på.
Hur som helst så kommer vi ha många roliga minnen från den här dagen som var väldigt lyckad.

Nu blev det en sjukt lång blogg men jag ville försöka förmedla allting så bra som möjligt och om ni orkat läsa allting så blir jag väldigt glad! :-) Lite bilder från Carolas konsert kommer i nästa blogg.

Inga kommentarer: