måndag, november 20, 2006

Anna & Lasse

Jag, Cicci, Marre, Eric Gadd, Anna Stadling, Norpan Eriksson, Jens Back.... Alla var vi i Annexet igår, tillsammans med många andra. Alla fick vi uppleva en fantastisk konsert med Anna Ternheim. Och alla fick vi uppleva magin när Anna Ternheim och Lasse Winnerbäck sjöng Elegi tillsammans. Flyt hade jag som spelade in nästan allt men till slut var jag tvungen att lägga ner kameran för alla rysningar som gick genom kroppen. För att kunna njuta av stunden. Det är i såna ögonblick man vill att tiden ska stanna till för en stund. Så vackert...
Cicci och jag är lyckligt lottade som fått se och höra Anna & Lasse framföra Elegi två gånger live. Först i Linköping på Lasses 30-årsdag förra året och så nu. Det lär inte vara många som var med båda dom gångerna.


Kommentarer överflödiga....

Det enda som var negativt med Lasse & Annas framförande, som var ungefär i mitten, var att konserten kom av sig lite efteråt. Men Anna är Anna och trots att jag sett henne två gånger tidigare så var det lika underbart den här gången. Älskar inledningen med introt, Girl Laying Down och Today Is A Good Day. Fick Better Be på hjärnan efteråt och det är ju trots allt en av hennes gamla låtar, så det var ganska kul. Sen flöt det på precis som tidigare. Staffans sköna gitarrspel, Andreas hamrande vid trummorna om han nu inte använder bomullspinnarna som på Better Be eller triangel som i början av Calling Love. David vid klaviaturen och Jerker på basen. Ett grymt band till en grym artist.
Och Anna körde verkligen skiten ur French Love till framförallt Ciccis stora glädje. Sen var det kul att höra Little Lies också, med Lasse som kompade till.



Anna - I´ll follow you tonight

Sen har alltid Anna ett sånt skönt mellansnack. Hon berättar om hur låtar kommer till, efterfrågar lämplig duettpartner och lämnar en liten reservation för sig själv hela tiden om nu något skulle gå snett vilket det aldrig gör. Och på något sätt lyckas hon alltid snärja in sig när hon pratar så det blir halvt snurrigt innan hon pratat klart. Hon lämnade oss utan My Secret den här gången vilket kändes lite sådär. Den saknades och på tre konserter har jag inte fått höra Troubled Mind... Men det går inte att få allt. Nu återstår det att se när vi får se Anna nästa gång. Min gissning är att det blir till sommaren för nu ska hon ta Europa med storm i vår och det lär hon säkert lyckas med.


Ja, nånstans på den här gatan gick vi förbi Lasses hus

Cicci och jag var inte helt förvånade över att Lasse dök upp under konserten. Anna har ju varit förband åt Lasse tidigare så dom känner ju varandra väl och sen har Lasse oerhört svårt att hålla sig borta från scen. Han gjorde ju nyligen ett gästspel på Hovets konsert i Umeå. Lasse hör hemma på scen...


Det är en storm påväg inatt, rannsaka och bekänn
guds son ska komma nerstigen från himmelen igen
Du ska stå naken framför sanningen och jordens alla kval
han ska pröva din styrka, han ska testa din moral

Vi står tysta framför skälet, där sommaren tar slut
som tonårsbarn på hemväg efter gårdagens debut
Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division
Vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej
och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig
Lars Winnerbäck - Elegi

Inga kommentarer: