söndag, januari 07, 2007

Märklig hockeymatch

Det är svårt att bli klok på hockeyn ibland. Jag var och såg Nyköping-Leksand igår och Nyköping vann med klara 7-3. Nyköpings sju mål kom när drygt halva matchen var spelad. Hur sjutton gick det till kan man undra och blev Leksand helt utspelade? Svaret är att Nyköping hade ett otroligt flyt samtidigt som Leksand hade oflyt. Hur förklarar man annars att Leksand vann skotten i mittperioden med 24-11, men förlorade perioden med 4-2, samtidigt som laget hade fyra stolpträffar och närmast konstant tryckte fast hemmalaget i deras egen zon.

En av dom märkligaste hockeymatcher jag sett om man ser till slutresultatet och matchbilden. För Leksand var värt att ha ledningen efter två perioder och då stod det alltså 7-3. Men samtidigt är det oroväckande att se hur lätt Nyköping kunde göra flera av sina mål. Något som ass. tränaren Christer Olsson konstaterade efteråt. Leksands försvar var stillastående och gav Nyköping flera bra lägen men som normalt sett inte ger sån utdelning.

Men jag vet vad Leksand kan så jag är inte ett dugg orolig inför framtiden. En eller annan bra back skulle inte skada men som det sett ut hittills så spelar dom klokt när dom väl möter dom bästa lagen. Bara inte målvakterna sviktar när det väl gäller. Sen är det ju bara att se på Malmö. Vem är rädd för dom egentligen? Dom har inte gjort ett enda mål på två matcher och har bara en poäng mer än vad Leksand hade efter 37 omgångar i elitserien förra säsongen. Leksands form blev ju åtminstone bättre förra säsongen medan Malmös verkar ligga på samma låga nivå hela tiden. Men allt kan hända i kvalserien...

Viker den här bloggen åt hockeyn och fortsätter med att skriva några rader om Rögle. Tydligen är det en viss turbulens därnere nu när dom stängt av kanadensaren David Oliver och amerikanen Mark Cavosie från gårdagens träning och dagens match. Dom är inte överens med tränaren Bobo Simonsen och förmodligen slutar det med att båda sparkas. Det är aldrig bra med såna incidenter för det skapar bara turbulens i spelartruppen. Just nu spelar Rögle borta mot Bofors och det står 0-0 när drygt halva matchen är färdigspelad. Bofors vann skotten klart i första perioden. Var står Rögle egentligen? Blir det verkligen så mycket bättre när Kenny Jönsson kommer tillbaka för han kan ju knappast komma i toppform den här säsongen.

Så mycket mer har inte hänt den här helgen. Det har varit mycket tv-tittande. Skidåkning i olika former på tv, sportens årskrönika m.m. Sen är det tragiskt att det är så otroligt lite snö i Europa. Hur kul är det egentligen för skidåkarna att tävla under förhållanden där dom skrapat ihop lite snö till en slinga och utanför spåret är det helt grönt. Ser inget vidare ut på tv-bilderna heller som kablas ut.

Inga kommentarer: