lördag, januari 20, 2007

Anna Ternheim Årets Kvinnliga Artist

Idag har det hänt en del. Ja, inte så mycket för egen del men runtomkring. P3 Guld-galan gick idag och sändes i direktsändning i radion. För er som inte har koll på den så är det en musikgala med priser till dom bästa artisterna 2006. P3:s lyssnare röstade fram några vinnare medan en jury utsåg vinnare i några mindre kategorier.

Anna Ternheim fick pris för årets kvinnliga artist och det var grymt kul! Hon var verkligen värd det efter allt slit med den senaste skivan och för att hon gör låtar som ingen annan. Ofta träffar texterna rätt och det är svårt att få nog. Hon hade ett roligt tacktal också, men det är ju Anna vi pratar om och då blir man ju inte så förvånad. Det var lite synd att hon inte fick guld-micken för bästa liveartist också men Mando Diao var nog väl värda det. Men Anna har bjudit på flera högtidsstunder under sina konserter i höst... Fantastiskt! Anna uppträdde på galan också och gjorde nåt utöver det vanliga som utlovat. Hon och bandet spelade Girl Laying Down, gjorde övergången till Today Is A Good Day och så blev det en häftig version av låten tillsammans med hiphoparen Max Peezay. Dom har haft ett samarbete förut och det blir väldigt annorlunda men häftigt.

Sen var det riktigt kul att Lasse Winnerbäck dök upp på ytterligare en gala. Mannen som tidigare var så skygg börjar nu dyka upp alltmer i rampljuset. The Ark spelade sin nya låten och vad jag hörde så lovar det gott inför deras nya skiva. Ser framemot att se dom live igen för det är en upplevelse. Sen ska det så klart bli kul att se den här galan i tv på onsdag. Bilderna säger så mycket mer än bara ljudet om man säger så.

Vi har fått en hel del snö här under det senaste dygnet så jag tog mig ut en sväng förut och vandrade runt lite. Det var riktigt skönt att andas in lite härlig frisk luft. Vi har ju inte varit bortskämda med någon större kyla så här långt om man säger så. Nu får vi se hur länge det här varar. Söndagen verkar bli ganska mild men sen ska det bli riktigt kallt natten till måndagen.

För övrigt blev jag lite störd när jag skulle lyssna på P3 Guld. Precis i början så hörde jag en smäll och tänkte ganska snabbt att två bilar krockat. Nu var det så att en bil kanat över vägbanan i det hala väglaget och åkt rakt in i en bil som stod parkerad utanför vårat hus. Pappa visste vilka som ägde den parkerade bilen, en ganska ny bil, som endast gått 465 mil. En enorm otur för dom men ganska turligt trots allt att dom inte mötte någon när dom kanade iväg för då hade det kunnat gått riktigt illa. Så det var stort pådrag här med polis och allt under en ganska lång tid.

Återkommer med några vinterbilder från dagen i morgondagens blogg.

Inga kommentarer: