tisdag, februari 20, 2007

Cissi 20 år!

Då var det friidrott på tv. GE-Galan från Globen. Det gör att det inte är något House ikväll men är det något som ska visas i stället så är det friidrott. Inte så många av dom som tävlade i Nyköping i helgen som är med i tv nu, men en del av dom bästa från helgen tävlade i förtävlingen. 17-åriga Sofia Öberg som vann 1500 m i Nyköping vann nu 800 m på 2.06,34. En helt fantastisk tid av en 17-åring, nytt svenskt årsbästa bland seniorerna, och det lär vara väldigt längesen en 17-årig svensk tjej sprang 800 m så snabbt. Men det är svårt att säga något om framtiden. Många tjejer presterar bra tider i övre tonåren för att sedan sluta utvecklas. Återstår att se hur det går för Sofia.

En annan tjej som gjorde riktigt bra ifrån sig i helgen var höjdhopperskan Erika Wiklund. Hon hoppade 1,86 som 17-åring och har haft svårt att få till det sen dess men nu blev det nytt personbästa, 1,87. Ikväll gick det mindre bra men lita på att hon kommer bli en av sveriges bästa höjdhopperskor framöver. Inom kort tror jag att hon tar sig över 1,90 och då får framförallt Emma Green se upp.

Även i övrigt var det riktigt bra resultat i höjdhopp. En kille Mehdi Alkhatib hoppade högst, 2,16, och i en lägre åldersklass blev det en grym duell mellan två killar där en klarade 2,10 och den andra stannade på 2,08. Trean stannade på 1,98.

Min egen klubb Tjalve fick med sig ett guld i helgen från 400 m där vår "stjärna" Joni Jaako vann enkelt. Han hade dock krampkänningar i ena låret och kommer avsluta inomhussäsongen för att inte riskera en allvarligare skada.

Över huvud taget så är det väldigt kul att titta på unga talanger där vissa är riktigt bra nu och där andra kommer utvecklas senare och bli bra som seniorer. Tyvärr så går det ju inte att njuta av tävlingarna när man ska liverapportera samtidigt men det är riktigt kul att göra det och veta att det sitter en massa folk och följer allt som jag skriver.

Carro har misslyckats i dom två första grenarna i den trekamp som hon genomför ikväll. Kom totalt fel i häckloppet och bara 1,79 i höjd. Nu lär hon säkert springa skiten ur sig på 400 m. Ser ut som hon är tungt tränad.

Fettisdagen idag och jag har köpt mig en semla som jag ska äta lite senare. Det är ju så gott även om wienerbröd är min favorit.

Grattis till Cissi som fyller 20 idag! Åren går så fort...

Inga kommentarer: