tisdag, april 24, 2007

Sahara gjorde slut med BMG...

– Vi gjorde slut med BMG när de slogs ihop med Sony, berättar Jennie. När vi spelat in Kiss and Tell las det en massa pengar på oss men ingen tid och engagemang. Vi tröttnade. Det blev för förutsägbart – man repar, spelar in, gör videos och turnerar. Nu kan vad som helst hända. Vi ville börja om från noll.

Det är vad Sahara Hotnights gitarrist, Jennie Asplund, sa i en intervju för drygt ett år sedan. Är det så det fungerar? Om något är lyckat och drar in en massa pengar då satsas det för att få tillbaka allt med råge, men trots det verkar skivbolagen inte engagera sig och bry sig om vad artisten/artisterna ska göra? Jag har en känsla av att just det här bolaget som Agnes ligger under styrt henne lite för mycket. Dom har velat satsa på något som i slutändan inte visat sig gå hem. För hennes andra album har inte gått särskilt bra försäljningsmässigt. Nu verkar dom ha tröttnat lite för att satsa stenhårt på alla manliga artister från idol. Dom signade inte bara Markus som vann senast utan även Erik och Danny. Ett tydligt bevis på att dom vet att killarna går hem, hos framförallt tjejerna. Felicia som gjorde riktigt bra ifrån sig får snällt finna sig i att kämpa vidare utan skivkontrakt. Hennes soulröst är riktigt bra och hon har lagt upp några nya låtar på sin Myspace där "Desire Me" är värd ett extra plus.

Visst vet jag att skivbolagen vill göra pengar och gärna snabba pengar på artister men ibland måste de kunna ha lite tålamod. Vissa artister hittar inte rätt på en gång utan prövar sig fram tills de hittar "sin" grej. Så jag förstår mycket väl de artister som bildar ett eget bolag och släpper sina skivor. Då får de bestämma själva utan att för mycket business ska styra.

Inga kommentarer: