lördag, februari 07, 2009

Rätt låtar vidare!

Så var årets Melodifestival igång. Första deltävlingen gick i Göteborg och jag blev ju allt annat än imponerad av låtarna. Med ett eller kanske två undantag. Tyckte hur som helst att det var helt rätt låtar som gick direkt till final. Alcazars låt var en riktig discodänga som kan räcka riktigt långt. Alcazar har ju haft det svårt i tävlingen tidigare men nu gick det ju riktigt bra. Låten satte sig direkt och jag var väl inte den enda som ville upp och röra mig till den.

Sen var det en större överraskning att Emilia gick direkt till final. Men även hennes låt höll god klass. En skön låt, lite popjazz, som kanske inte placerar sig så högt i Globen men som ändå ger Emilia en skjuts framåt efter att hon misslyckats med att komma tillbaka efter sin hit "Big Big World. Roligt att folket röstar på artister som inte är så kända! För visst hade jag på förhand trott att Scotts skulle få fler röster än Emilia med tanke på deras succé i Dansbandskampen.

Sen visar resultatet ikväll även att folk röstar mer på låtarna än artisterna. Precis så som det ska vara men som det absolut inte var för några år sedan. Shirley Clamp blev t.ex. sist nu. Det hade hon förmodligen inte blivit om hennes röst varit som vanligt men det visar att det inte finns utrymme för några röstproblem eller andra misstag. Då är man körd direkt.

Marie Serneholts Disconnect Me påminde faktiskt lite om Britney Spears senaste låtar. Så frågan är hur den låten gått på olika listor osv. om det Britney haft den istället. Nu får Marie hoppas på att hennes Måns infriar favoritskapet nästa vecka genom att ta sig till final. Vågar man tippa att han får med sig Amy Diamond till Globen. Om hon nu har en minst lika bra låt som förra året.

Saknade Kristian Luuk. För Petra Mede var ju inte ens i närheten av hans klass och inte lika rolig heller. Hon verkade alldeles för tagen av stundens allvar vilket gjorde att hon läste väldigt mycket innantill. Inte sjutton blev folket klokare på röstningssystemet när hon själv står och läser allt innantill. Så svårt är det faktiskt inte. Fem låtar vidare. Dom fyra bästa möts i två dueller där segraren går till final och förlorarna till Andra Chansen. Sedan har en internationell jury möjligheten att skicka ett bidrag vidare till finalen därav deras val av ett bidrag i varje deltävling.

Inga kommentarer: