tisdag, februari 24, 2009

Off The Road

Helgen blev inte riktigt som den var tänkt. På många sätt blev den dock riktigt bra men på andra sitt riktigt usel. För att ta det från början så var jag och såg på en lägenhet förra måndagen. En riktigt fin lägenhet där allt var mer eller mindre perfekt. Snyggt och fräscht och med en härlig inglasad balkong. Cicci var där och tittade senare i veckan och fattade även hon tycke för lägenheten. Vi gick in i en budgivning och hoppades på det bästa men ännu en gång så gick vi förlorande ur den. Det blev en tuff budgivning eller aggressiv som mäklaren sa och till slut blev priset helt enkelt för högt. Vi hade haft råd att gå vidare men lägenheten gick helt klart för ett överpris.

Mitt i den avslutande budgivningen, i fredags, var vi på väg ner till Malmö för att se Anna Ternheim. Så mitt i all bedrövelse så skulle vi försöka njuta av ännu en härlig konsert med Anna. Som vanligt en härlig och unik upplevelse på Kulturbolaget som var utsålt. Så konserten räddade mig nog från att tänka på lägenheten alldeles för mycket. Den här gången var vi dessutom ett helt gäng på plats. Förutom Cicci och mig även Niklas och Martin. Båda blev nöjda med vad dom såg och hörde.

Anna lyckas på något sätt skapa magi över sina låtar. Den här kvällen blev speciellt minnesvärd då hon slängde ut följande fråga efter att ha satt sig ner vid pianot:
- En mer känd eller en mindre känd låt?
Både jag och en tjej som Cicci känner lite svarade "en mindre känd" och så blev det. Så istället för Shoreline som hon alltid spelat så blev det Tribute To Linn. Vackert! Visst är Shoreline fin men det är kul med lite variation. Annars är det nog Terrified, Let It Rain och Black Sunday Afternoon som fastnat mest i min hjärna av låtarna på den nya skivan. Den senare är lite läskig när man vet vad den handlar om men det behöver jag inte ta upp här. Efteråt önskade Cicci något inför nästa gång det beger sig. Redan på lördag faktiskt. Återstår att se om hon får sin önskan uppfylld.

Sen skulle ju Cicci och hennes pappa se Hello Saferide på lördagen. Det slutade med att även jag blev bjuden dit av Ciccis föräldrar. Ciccis mamma hängde också med alltså. Kvällen började riktigt trevligt då vi blev utbjudna på mat. Åt riktigt god fläskfilé. Sen tog vi oss ut i snöstormen och gick mot The Tivoli. Väl där tog vi oss en drink och såg förbandet Panter innan vi väntade in konsertens huvudakt. Efter lång väntan där den ena låten efter den andra spelades så kom tre av bandmedlemmarna in på scenen för att förmedla den tråkiga nyheten att Annika Norlin och ytterligare två bandmedlemmar fått akut maginfluensa så dom var tvungna att ställa in spelningen. Ett skapligt antiklimax. Så det var inte mycket mer att göra än att vandra hemåt igen och göra det bästa av kvällen. Vilket bestod av den inspelade Melodifestivalen. Förmodligen den sämsta deltävlingen någonsin. Tråkigt när den var i Leksand. Var väl bara Mollys ballad som höll riktigt bra klass.

Sen blev det en välbehövligt lugn söndag innan den sista februariveckan drog igång igår.

Inga kommentarer: