onsdag, februari 11, 2009

Disney On Ice

Skrev den här bloggen för någon vecka sedan men på en dator som vi inte hade uppkoppling på för tillfället. Sen har den blivit liggandes men här är den nu iallafall. Jag har blivit ganska usel på att blogga. Men ibland händer inte så mycket och då känns det meningslöst att skriva för skrivandets skull och ibland händer en massa så då hinner jag inte skriva bara av den anledningen. De senaste veckorna har gått riktigt fort. En hel del har hänt dessutom, Disney On Ice, en friidrottstävling och två konserter är väl dom stora grejerna. I den här bloggen tänkte jag skriva lite om Disney On Ice. Skulle bli en alldeles för lång blogg om jag skrev om allt samtidigt.

För tre helger sedan nu var Cicci och jag nere i Malmö och såg Disney On Ice. Andra gången vi ser det, såg det i Linköping för ett par år sedan, och det var minst lika kul den här gången. Vi satt närmre isen än i Linköping och fick en lite större upplevelse kändes det som. Dom har ju olika föreställningar varje år och den här gången var temat prinsessor. Så dom tolkade bl.a. Snövit, Törnrosa, Den lilla sjöjungfrun, Skönheten och odjuret och så klart Askungen på is.

Alla var sjukt duktiga. Vissa uppvisningar ensamma eller i par var riktigt häftiga att se. Förstår inte riktigt hur dom kan lyckas med alla dessa hopp och piruetter. Samspelet var fantastiskt. Berättelserna hade dom också fått ihop på ett bra sätt. Så även om föreställningarna mest är riktade till barn så går det att få stor behållning av det även när man kommit en bit upp i ålder. Malmö hade hela 10 föreställningar tors-sönd. och dom flesta var mer eller mindre slutsålda så det är väldigt populärt.

Än så länge är det dock svårt att förstå varför Malmö Arena är byggd ända ute i Hyllie. Det stora palatset med plats för 11 000 åskådare är riktigt häftigt att beskåda men det är inte helt lätt att ta sig dit. Nu gick det visserligen evenemangsbussar ut men någon vanlig buss gick inte i närheten. Så vi valde att ta bilen ner för att vara på den säkra sidan. Men i takt med att köpcentrum och den nya citytunneln byggs upp så kommer det säkert bli mer förklarligt varför arenan placerats just där.

Inga kommentarer: