lördag, februari 23, 2008

En slump eller inte?

Det blåser rejält utanför fönstren och tusentals saknar ström i landet. Bara i Skåne så är 5000 utan ström. I Ängelholm drabbades ishallen av strömavbrott men som tur var gick det att lösa så att Rögle kunde spela sin hemmamatch mot Hammarby som dom för övrigt vann med 8-1. Det är fjärde gången i år som det blåser så mycket så att SMHI utfärdat sin varning klass 2, vilket innebär att dom rekommenderar folk att vara inomhus då det medför fara att gå ut och det kan leda till stor materiell förstörelse. I Göteborgstrakten hade vattnet stigit rejält med stora översvämningar som följd.

Men det som slog mig är att varje gång denna varning utfärdats så har det antingen varit en fredag eller lördag. Kan det verkligen vara en slump? Jag tvivlar starkt på det. Läste en artikel för ett tag sedan om att det regnar minst på måndagar medan det regnar mest på torsdagar och fredagar. Det är beror på att det är betydligt fler bilar igång i städerna i veckorna än på helgen och det medför att det bildas moln som ger regn. Nu gällde det en storstad i USA men det kan mycket väl vara så att vi påverkar vädret mer än vi tror.
Hur som helst så tackar jag och tar emot för att blåsten valt just dom här dagarna då det gjort att jag sluppit den värsta blåsten på jobbet.

Nu är det dags att sova. Helgen kommer till stor del spenderas i Malmö och inomhus-SM i friidrott.

Inga kommentarer: