söndag, februari 24, 2008

Emma Green tog 1,98!

Emma Greens 1,98 i höjd var den stora höjdpunkten under den första SM-dagen i Atleticum i Malmö. Green som inte utvecklats så mycket dom senaste säsongerna hoppade riktigt bra och var felfri över 1,95 innan hon klarade 1,98 i andra försöket. Personbästa och det kom väldigt lägligt inför inomhus-VM i Valencia om ett par veckor. Hon hade även ett försök på 2,00 m som lovar gott. Bakom henne togs övriga medaljer på höjden 1,83. Stor segermarginal men då kan man ju tillägga att dom två som kan rankas som tvåa och trea i landet inte tävlar något inomhus.


Emma Green laddar inför ett hopp...

I övrigt hörde Alhaji Jengs 5,70 i stav och Helena Engmans stötar över 18 m till de bästa resultaten. Svenska årsbästan blev det i tresteg av Anton Andersson och Erica Jarder i damernas längd. Jarder blir spännande att följa framöver. Hon skulle mycket väl kunna slå sig in på internationell nivå i grenen.

Annars kändes det riktigt kul att bara få komma och se en riktigt bra friidrottstävling igen. Jag känner igen fler än dom flesta andra och tar till mig prestationer som andra inte bryr sig särskilt mycket om. Det var dessutom skönt att slippa sitta och liverapportera som jag gjort på en del tävlingar tidigare så att jag kunde njuta av alla fina prestationer. Imorgon blir det förhoppningsvis en härlig höjdduell mellan Stefan Holm och Linus Thörnblad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Emma Green, enligt mig förmodligen en av Sveriges mest överskattde elitidrottare. Har definitivt inget i ett Peking-os att göra.
Hon är ju inte direkt lovande längre, så inte ens det är ett skäl att hon skall med.
Med 1.94 som årsbästa har hon INGET med topp 10 att göra på ett OS.
Jämför med Staffan Strand, som ratades till mästerskap under slutet av sin karriär. Han hade högre potential och mer meriter än Emma.
Men han var ju inte ihop med en förbundstränare i friidrott, som Emma är.
En hoppare som Emma måste förlita sig på dom andras otur för att kunna ta en Top6 placering. Inte på den egna förmågan. För att komma till OS borde hon vara stabil på höjder runt 196 cm.
Att skicka Emma, är som att skicka nån i herrklassen med ett årsbästa på 225 cm