onsdag, maj 09, 2007

"Roligt leka ballong med Marcus"

Dagens roliga var att lilla Anastazia minns mig. Hon har tydligen sagt:
"roligt leka ballong med Marcus" Så sött!
Kul att jag lyckades göra lite intryck...

Annars har dagen mest bestått av hockey-VM. Såg Ryssland slå Tjeckien och ryssarna imponerade rejält. Dom lär bli riktigt svårslagna framöver. För en gångs skull drar alla i laget åt samma håll och dom hade ett högre tempo än Tjeckien hela matchen igenom.
Sen var det dags för Sverige och dom lyckades efter visst besvär slå Slovakien med hela 7-4! Märkligt att det blev så mycket mål. Särskilt som Sverige-Finland blev 1-0 häromdagen. Svenskarna agerade darrigt emellanåt och det känns inte helt tryggt. Vad händer när Kanada trycker till i semifinalen? För med all sannolikhet blir det dom som står för motståndet på lördag.

Jag lider med E. och C. Oerhört märkligt att båda två kunde få oerhörda magsmärtor i stort sett samtidigt och att ingen av dom blir bättre. I dagens sjukvård verkar det tydligen vara bättre att avvakta för att se om det KANSKE blir bättre än att försöka hitta orsaken direkt. Det kan väl inte vara kostnaderna som ska styra om man ska göra tillräckligt med undersökningar. Folk ska inte behöva lida i onödan. Nu är det ju inte lätt att veta vad man ska göra om det inte går att ställa någon diagnos men bättre att göra något än inget alls. Jag hoppas verkligen att det ska bli bättre för båda inom kort. För så här ska inte någon behöva leva.

Tänker mycket på lördagen. Då är det dags att dra fram eltidtagningsutrustningen igen. Med allt vad det innebär. Förra året gick det ju allt annat än bra när vi körde tävlingarna, även om vi lyckades genomföra dom. Nu har vi dessutom en del ny utrustning att ta hänsyn till. Vi har fått en ny vindmätare som ska kopplas till kameran och en tavla där löptiden rullar hela tiden och stannar automatiskt på den som springer först i mål. Vi är ju försöksobjekt vad gäller det mesta och är tydligen dom enda i hela världen som har så bra utrustning. Åtminstone ska den bli så pass bra. Huvudsaken är att det fungerar bättre än förra året...

Inga kommentarer: