söndag, maj 17, 2009

Fairytale

Igår hade Cicci och jag stora städdagen här i lägenheten. Vi plockade i ordning, dammade och torkade av, dammsög och tvättade alla golv. Så nu är det riktigt fräscht här och vi slipper vara med i Rent Hus. Nu var det så klart inte så illa men det var iallafall hög tid att göra en storstädning. Nu återstår att fixa klart med en massa papper som blivit liggande i vanlig ordning.

Annars så var ju Eurovision-finalen den stora höjdpunkten för dom flesta under gårdagskvällen. Jag har väl nästan alltid sett det men igår valde jag faktiskt bort det. Ställde det dock på inspelning innan vi åkte till Ängelholm för att se Mary Jane på en festival, Relax 09. Vi kom dit när ett band med namnet Future Idiots stod på scen. Dom lät riktigt bra. Väl arrangerade rocklåtar och riktigt skönt röj.

En liten paus och sedan var det dags för Mary Jane. Dom inledde med två relativt nya låtar. Den ena hörde vi på finalen av Skåne Direkt men den först var helt ny. Blev kanske inte helt imponerad men det krävs nog några lyssningar för att den ska sätta sig. Dom körde sedan vidare med Over And Out, Towards The Crowd och Summer innan arrangören gick in och bröt spelningen innan dom fick köra sin sista låt. Pinsamt och dåligt av arrangörerna att inte se till så alla innan höll sina speltider. Men vi var trots allt nöjda och glada ändå när vi vände hemåt. Marias röst är ju hur bra som helst. Vacker.
Det blir spännande att höra deras nya skiva också som dom ska spela in inom kort.



Väl hemma fixade vi fram lite snacks och dricka innan vi bänkade oss för att se Eurovison-schlagern i efterhand. Vi satte på lagom när det slutade på riktigt. Med andra ord var vi inte i säng förrän vid halv fyra i natt men det fick det vara värt. Malena Ernman gjorde det bästa framträdandet hon gjort med La Voix. Hon hade grymt mycket glädje med sig i låten men tyvärr blev det ju ingen bra placering för det. Tror låten var för modern för övriga Europa.

Norge var favorit på förhand och krossade alla andra. Själv tycket jag att Island hade bästa låten och det mest spännande var ju vem som skulle bli tvåa. Till slut visade det sig också bli Yohanna! Jag gissar att den låten kommer att börja snurra rätt friskt på svensk radio inom den närmsta framtiden. En grym soulballad. Nu kanske det är fler av er som förstår rubriken i föregående inlägg också.

Jag sa det redan förra året och får väl säga det igen. Nästa år måste vi skicka en ballad till Oslo. Det är den typen av låtar som alla länder i Europa förstår sig på och som oftast går bäst. Åtminstone är det läge att försöka med en sådan nästa år. Så nu vet ni vad jag ska rösta på nästa år. Sarah Dawn Finer hade förmodligen placerat sig bra mycket bättre med sin Moving On.

Inga kommentarer: