måndag, augusti 11, 2008

Tiger World...

Dagarna flyger iväg och jag hänger inte riktigt med. Än mindre hinner jag skriva här så ofta som jag skulle vilja. Senast skrev jag om kent och sedan dess har det faktiskt inte blivit någon mer konsert. Men nu laddar vi inför sista rycket i sommar som inleds på fredag eller lördag då Malmöfestivalen drar igång samtidigt som Parksommar gästar Helsingborg på lördag med Backyard Babies, Takida och Von Benzo.

Dom senaste 10 dagarna har det dock hänt en del som är värt att uppmärksamma. Den stora anledningen till att jag åkte uppåt landet för en dryg vecka sedan var ju inte konserten med kent. Utan en släktträff på pappas sida. Han och hans systrar fyller nämligen 170 år tillsammans i år och alla fyller dessutom jämnt. Sen kan ni ju fundera på hur mycket var och en fyller. Så förra lördagen åkte vi upp till Dalarna och närmare bestämt Djurås. Där blev vi totalt 15 st. Fem från varje familj. Det var ett tag sen jag träffade några av mina kusiner så det var kul att se dom och prata lite. Vi åt god mat, umgicks, sjöng roliga sånger och hade lite tävlingar. Familjen Hägglöf vann femkampen. :-) Gissa vem som avgjorde? Är man tävlingsmänniska så är man. En trevlig helg var det hur som helst.

Cicci och jag velade sedan fram och tillbaka kring om vi skulle åka till Kolmårdens Djurpark eller inte och framförallt vilken dag vi skulle välja eftersom det såg ut att bli en del regn. Men vi valde hur som helst att åka dit förra måndagen och det blev faktiskt ganska lyckat. Vi hann med att se allt det viktiga som tigrarna, elefanterna, aporna och så klart delfinerna innan regnet började. Sen ökade det bara mer och mer och vi blev totolt dränkta innan vi hann ut till bilen. Men det kändes faktiskt som det var värt det för det var riktigt mysigt att se alla fina djur. Tigrarna har ju fått det riktigt fint och delfinshowen var riktigt bra. Sen var det kul att se den lilla gorillan Enzo som hunnit bli 2 år nu.

Sent på tisdagskvällen bar det av ner till Helsingborg igen och efter att vi tagit igen oss lite under onsdagen tog vi en dagstur upp till Halmstad i torsdags. Där började vi en bit ovanför Halmstad där vi besökte en av Nordens största väderkvarnar från 1895 och vi gick även runt i ett naturreservat i närheten. Riktigt mysigt! Väl inne i Halmstad tog vi oss en tur på Nissan med "Paddan" som båten så fint kallades. En guidning om Halmstad och dess platser runt Nissan. Vi fortsatte sedan till en liten Medeltidsby som byggts upp. Det var ingen större aktivitet där så det gav inte så mycket. I jakten på "Norreport", stadsporten från 1601, som Per Gessle sjunger om, så tog vi oss förbi vackra "Norra Katts Park" där dom även hade ett litet katthem med små söta katter som blivit övergivna. Till slut så hittade vi fram till porten och den var riktigt mäktig att se. Vi avrundade besöket i Halmstad med att ta oss till platsen där Lasse Winnerbäck skulle ha sin konsert under kvällen. Ett tag hade jag en tanke på att vi skulle gå in också men så blev det inte. Ett klokt beslut skulle det visa sig då det började regna och åska under spelningen. Men dagen blev riktigt lyckad!

Under helgen har vi sedan tvättat, städat och fixat i ordning lägenheten inför veckan då vi båda börjar jobba igen. Det känns ganska bra på sätt och vis. Men jag har ju lyxen att vara ledig nästa vecka igen så den här veckan lär nog gå av bara farten. OS har inletts också och vad det betyder vet nog dom flesta. Nu sitter jag inte klistrad vid tvn hela tiden eftersom mycket avgörs på nätterna men det tar ju sin tid iallafall. Men för min del börjar OS på riktigt först på fredag då friidrotten drar igång.

Inga kommentarer: