måndag, augusti 18, 2008

Stackars stackars Sanna...

Förhoppningar, spänning, chock, smärta, tårar, tomhet...

Det är känslor som med all sannolikhet fanns hos Sanna Kallur efter dagens semifinal på 100 m häck i OS där hon stöp på första häcken. Men samma känslor fanns även hos mig.
För är det någon jag unnar en framgång så är det den oerhört sympatiska och ödmjuka Sanna som haft sånt oflyt i flera stora mästerskap. Men oturen fortsätter att grina henne i ansiktet. Hur nu detta är möjligt? Hur kunde det hända ännu en gång?

Efter att ha kämpat under två månader och övervunnit skador i baklåret och smalbenet så var Sanna framme vid säsongens stora mål, OS. Efter försöksloppet var möjligheterna goda att slåss om en medalj. Häck är visserligen en chansartad gren men hon har aldrig fallit tidigare utan alltid varit säkerheten själv. Givetvis har skadorna den här säsongen gjort att hon saknar lopp i kroppen och därmed blir det lite ringrostigt och då kan en sån här sak hända.

Så här ser Sannas senaste stora mästerskap utomhus ut:
- OS 2004: Sanna utslagen i semifinal efter att ha hamnat i "fel" lopp. Hennes tid hade räckt till final om hon sprungit i andra semifinalen.
- VM 2005: Ett oväder drar in över stadion precis efter första semifinalen. Sanna sprang i den andra som drabbades av hård motvind och ösregn och hon blev utslagen.
- EM 2006: GULD!!!
- VM 2007: Sanna hamnar på en snöplig fjärdeplats i finalen efter att ha krokat i Michelle Perry på vägen vilket hindrade henne i slutet av loppet.
- OS 2008: Sanna stupar på första häcken efter att ha kommit för nära och inte fått över första benet.

Tungt, tungt, tungt... Visst har hon ett guld men Sanna har ännu inte lyckats i ett stort globalt utomhusmästerskap.
Att sedan SVT:s reporter, väljer att inte nämna något namn, visar total brist på pedagogik och psykologi genom att ställa en massa jobbiga frågor efteråt när Sanna står med tårarna i ögonen är en stor skandal. Jag lyssnade på radion senare och där frågade t.o.m. reportern om hon orkade med en intervju och visade verkligen att han led med henne.

Sverige har haft stolpe ut i det mesta i OS vad gäller våra stora medaljhopp. Hittills har vi tagit tre mindre väntade medaljer. Håller den trenden i sig blir det ingen medalj till Stefan Holm i morgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, stackars! Jag grät nästan med henne..