söndag, mars 01, 2009

Agnes till final!!!

Gårdagen var helt fantastisk! Agnes gick till final i Melodifestivalen med sin Love, Love, Love och det var så grymt skönt. Som hon var värd det. Agnes har kämpat under hela veckan för att få ordning på halsen som gjort att hon tvingats hålla igenom på alla repetitioner. Sen brände hon vad hon hade när det gällde som mest och gjorde det långt över förväntan. Hon är fantastiskt bra på att leverera när det gäller som mest. Visst hördes det att rösten inte var helt på topp men det spelar ingen roll nu för då kan hon bara göra det ännu bättre i finalen. Det blir häftigt att se!

Cicci och jag var nere och såg det sista genrepet som började kl. 14 igår och där tog det Agnes väldigt lugnt. Hon höll igen på dom högsta tonerna och såg märkbart besvärad ut med en stor sjal runt halsen för att hålla den så varm som möjligt. Då blev jag givetvis orolig. Men det gick vägen. Det var riktigt häftigt att komma ner och se hela genrepet på plats. Alla kameror som sveper över publiken med stora armar och alla förberedelser för de olika numren. Scenbyggarna är grymt snabba på att få ut och in sakerna.

Men jag måste erkänna att jag tyckte att Sarah Dawn Finers låt var deltävlingens bästa. En grym ballad och ett mäktigt framträdande där Sarah avslutade med att sväva högt upp i en hiss. Bästa låten i årets tävling och ändå gick hon bara till andra chansen. Vad är det för fel på folk? Förmodligen växer den ju mer folk får höra den och då tar den sig vidare till final. Där vet man aldrig vad som kan hända. Sen är frågna vem som blir internationella juryns val. Sofia kanske? Eller är det mer ett önsketänkande.

Under kvällen och samtidigt som Melodifestivalen pågick faktiskt så var Cicci, jag och hennes mamma iväg på konsert och såg Anna Ternheim. Tredje gången vi såg henne den här turnén och frågan är om inte det här var den bästa konserten. Medan förbandet var på scen hade jag en snäcka i örat och lyssnade på radion för att höra hur det skulle gå för Agnes och för att kunna rösta. Det var också ett sätt men det gick det med!

Kvällen tillhörde Agnes. Sen känns det extra speciellt för mig som följt henne hela vägen från segern i Idol och ända fram till nu. Hon har haft en imponerande utveckling. Det värmer....

Här kan ni ta del av hennes suveräna framträdande:

Inga kommentarer: