lördag, mars 07, 2009

Snälla, snälla...

– Vi vill att låten ska spelas på radio, tävlingen är mindre viktig. Vi vill egentligen inte vinna det här, säger Bard. Han fortsätter:
– Låten kommer till Moskva ändå, oavsett om vi vinner eller inte. Vi är inte beroende av tävlingen.

Alexander Bard är kontroversiell och hans uttalanden gör mig snart galen. Han kallar även Amy Diamond för en 12-årig robot och Molly Sandén anklagar han för att sjunga frikyrkopsalmer och klä sig som en 45-åring.
I mina öron så låter allt som att han är en dålig förlorare. Nu kom det här dessutom innan dagens Andra Chansen.
Hur tror han att folk ska rösta på dom när han uttalar sig sådär? Vem vill skicka iväg någon till Moskva som inte vill vinna.

Rätt bidrag gick vidare till final från Andra Chansen. Även om jag inte gillar Caroline af Ugglas så är väl hennes låt lite "egen" jämfört med t.ex. Star Pilots. Att Sarah Dawn Finer skulle gå vidare kändes givet. Det enda orosmomentet var väl om hennes röst skulle hålla och det gjorde den ju iallafall så pass bra att det räckte.
Sen var det kul att Sofia tog sig vidare till final som vinnare hos Internationella juryn. Det blir en extra färgklick i finalen. Grattis Marre! Nu får du vara med om finalyran också.

Finalen blir riktigt spännande. I omröstningen som aftonbladet dragit igång är överraskande af Ugglas favorit. Tror absolut inte att Europa skulle förstå sig på henne. Så det vore en katastrof om hon gick och vann allt. I övrigt verkar det riktigt jämnt mellan Alcazar, Måns och E.M.D. Agnes verkar få det tufft. Hon kan visserligen göra låten ännu bättre i finalen om hon får med sig alla sina röstresurser men det troliga är väl att låten inte riktigt räcker till. Eller?
Tror annars att alla upptempolåtar tar ut varandra. Vad blir då kvar? Molly Sandén och Sarah Dawn Finer med sina ballader. H.E.A.T med sin rocklåt och Af Ugglas med sin märkliga låt. Sen har vi då Malena Ernman. Men det vore väl lite otroligt om hon gick och vann allt.

Vågar nog inte säga för mycket. Men Måns kanske tar hem det trots allt.

Inga kommentarer: