söndag, december 07, 2008

Händelserik helg!

Helgen har varit riktigt händelserik. Jag har nog varit mer utanför dörren än hemma i lägenheten. Men det är härligt när det händer saker.
Fredagen gick bra på jobbet trots att lite sjukdomar störde. Som tur var hann jag dock hämta min bil i Ängelholm som äntligen var klar. Det blev en saftig räkning så här före jul men det är smällar man får ta. Får spara in på ett och annat men det ska säkert gå.
Kvällen blev lugn. Eller det beror nog på hur man ser det. Såg Mariestad-Leksand på tv och det blev en onödigt spännande match. Det stod 2-2 väldigt länge men till slut vann Leksand med 4-2. Katten tyckte inte jag var speciellt rolig när jag livade upp tillvaron här hemma.

I går sov vi lite väl länge. Men det var skönt och så länge det inte stör så gör det väl inte så mycket. Vi hann iväg för att storhandla och det blev både det ena och det andra. En del nödvändiga saker inför julen och en del middagsmat så nu har vi mat för en längre tid framåt. Frysen är mer än välfylld.

Sen var det konsertdags igen. Den stora dagen var framme då vi skulle se Anna Ternheim. Det var alldeles för längesen sist och vissa av oss har ju sett framemot det mer än andra. Vi fick med oss trevligt sällskap, Sara och Henrik, också! Konserten var riktigt, riktigt bra! Hade ganska höga förväntningar men frågan är om dom inte överträffades. Anna har lyckats utvecklas ännu ett snäpp. Hon tar ut svängarna ännu mer på scen och nu var det ju dessutom fler instrument inblandade på scen. Med trumpet, cello, kontrabas, såg m.m. så fick låtarna ännu större dimension. Dom nya låtarna lät riktigt bra live, många av dom bättre än på skivan. Så nu blir det till att se framemot ett antal Anna-konserter framöver. Tråkigt nog lyckades hon inte få till Troubled Mind som en önskade i publiken. Det hade varit roligt att höra den men istället blev Cicci glad när det blev Wedding Song istället. Sen var det så klart kul att träffa henne efteråt när hon nu känner igen oss så väl. Det är alltid trevligt att byta några ord.

Idag har vi hunnit med en sväng till ett köpcentrum utanför Helsingborg, en julmarknad på Fredriksdal som var riktigt fin och lussekattsbakande. Julmarknaden var riktigt trevlig. Trots att vi kom dit när det började mörkna så var det riktigt mysigt att gå runt där och insupa lite julstämning. Vi köpte lite goda korvar, ett par söta tomtar som julklapp och lite annat smått och gott. Kvällen har sedan gått åt till att baka lussekatterna. Första gången jag och Cicci bakar lussekatter och vi blev mer än nöjda. Dom flesta blev riktigt fina. Så nu ska vi avsluta helgen med att fira andra advent med te, lussekatter och pepparkaka.

Måste även avsluta med att nämna att Agnes är klar för Melodifestivalen! Det ska bli grymt kul att se och höra henne framföra Love, Love, Love!!

Inga kommentarer: