lördag, maj 17, 2008

Världen Utanför

I dag har vi varit ute på ett riktigt äventyr. För första gången på länge så har det inte varit sol utan när vi vaknade upp så var det runt 14 gr och mulet. Ganska skönt faktiskt. Vi slapp den hemska värmen i vardagsrummet som gör att det nästan är omöjligt att vistas där. Av någon anledning så går ju elementen igång emellanåt. Något vi klagat på men det verkar vara svårt att göra något åt det.

Hur som helst så såg vi det som ett utmärkt tillfälle att ta ut katten för första gången i sele och koppel. Hon har ju alltid sett så nyfiken ut när hon sitter på hallgolvet och tittar storögt på oss när vi stänger ytterdörren när vi går ut. Vi satte på selen och kopplet utan problem och Cicci tog henne i famnen. När vi kom ut så blev hon riktigt nervös och orolig och började skaka en massa vilket vi förvisso hade anat kunde hända. Lite jobbigt att se men vad ska man göra. På något sätt så ville vi ju visa världen utanför. Jag kom på att vi kunde behöva en filt som vi kunde sitta på och sprang in och hämtade den. När jag kom ut så hade Cicci precis släppt ner katten på marken och nästan direkt så lyckades den slita sig lös och ut ur selen. Vi som tyckte att vi prövat den tillräckligt och fixat nya hål i den...

Så då var det bara att försöka fånga in den och det blev ju lätttare sagt än gjort. Vi prövade på olika sätt att locka till oss katten men det var inte lätt om man säger så. Hon var inte bara rädd och orolig och smög undan hela tiden utan tyckte att buskar, träd och andra saker var roligare än våra snören och torrfoder som vi försökte locka med. Efter kanske en trekvart så lyckades vi äntligen fånga in katten. Med stor lättnad fick vi in henne i buren och kunde stänga den. Det gick ett antal oroliga tankar genom huvudet under den tiden. Jag fick nästan lite panik. Vill ha kontroll på saker och ting och det hade vi ju inte här precis.

Katten har iallafall repat sig och beter sig som hon brukar nu när hon hoppar runt och leker härinne. Fast hon har nog sovit lite mer än hon brukar vilket inte är så konstigt så rädd som hon var. Nu får vi försöka hitta en bättre sele till nästa gång vi tar ut henne vilket säkert lär dröja ett tag.

I morgon ska vi iväg och titta på friidrott. Carolina Klüft gör utomhusdebut i en klubbtävling där hennes IFK Växjö ska försöka kvalificera sig till Lag-SM senare i sommar. Carro ska springa 100 m och hoppa längd och det ska bli riktigt intressant att se hur bra hon lyckats komma igen efter skadan hon drog på sig i slutet av inomhussäsongen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du vet väl att katter är små listiga krabater? Skönt att ni fick tag i henne if, förstår att ni blev orolig.

Camilla sa...

Ja, katter är lite listiga...:) Du, jag tycker ni ska slå till på dne där selen som jag tipsade om..den är bra! använt den till båda mina katter...nemas problemas. eller så akn jag försöka leta rätt på min sele så kan ni få den??