söndag, maj 25, 2008

People say that I drink too much...

Det är tur att det finns så goda drinkar att dra i sig när andra saker går åt skogen. Amarula Cream är riktigt gott! Testa om ni inte gjort det för ni blir inte besvikna. Amanda har koll på läget när hon döper sin låt till Amarula Tree. För övrigt hennes förtjänst att jag dricker likören.

Dagen har annars varit till belåtenhet. Cicci och jag hade bjudit in Ciccis moster och mormor till fika, äppelpaj med vaniljsås till så klart och ett litet danskt wienerbröd bjöds det på. Ciccis mormor var ganska övertygad om att det var Cicci som gjort pajen men då ska man veta att det faktiskt var jag som stod för själva pajdegen. Ödmjuk som jag är sa jag dock att det var ett samarbete vilket till viss del även stämde. Gott var det iallafall och det var uppskattat och trevligt. Simba visade sig kanske inte från sin bästa sida men hon visade sig lite mer än tidigare när vi haft gäster iallafall. Det är inte lätt när det kommer nya okända ansikten på besök.

Våra gäster har även gjort att vi fått det riktigt fint i lägenheten. Vi har städat lite mer än vanligt och plockat undan allt onödigt som låg framme. Sånt där som man inte orkar plocka undan förrän det blir absolut nödvändigt. Nu ska vi bara få ordning i några lådor och fixa i cd-ställen så ser det riktigt fint ut sen.

I kväll såg vi, precis som ytterligare 3 miljoner svenskar, Eurovision Song Contest från Belgrad. Charlotte Perrelli var tippad att bli bland dom fem bästa inte bara i svensk media utan även i övriga Norden och bland övriga experter på plats i Belgrad. Men trots hennes bästa framträdande med låten så ville det sig inte bättre än att det blev en 18:e plats bland 25 länder. Vi placerade oss sämre än låtar som man bara skrattade åt och undrade vad dom gjorde där. Hur kan det bli så? Dels så är det för att väldigt många länder röstar på sina grannländer vilket gör att öststatsländerna drar in väldigt mycket poäng. Men Norge visade att det går att få in poäng även därifrån då dom fick mellan 5-7 p. av så gott som samtliga länder från öst.

Men det stora felet är nog att vi i Sverige är lite för perfekta. Vi skickar iväg den låt och det nummer som låter och ser bäst ut. Jag tycker fortfarande att vi ska göra det för annars tappar ju tävlingen sitt syfte. Men samtidigt kanske det vore bättre att skicka en låt som passar bättre in i Europa. Typ Rongedal eller nåt i den stilen. Bert Karlsson trodde ju att Christer Sjögren fungerat bättre än Perrelli men så roligt ska vi nog inte ha det. Hur som helst så har vi haft fartlåtar flera år i rad nu, Carola, The Ark och Perrelli. Dags för en ballad nästa år. Sannas tur då? Eller varför inte Agnes?

Inga kommentarer: