söndag, maj 18, 2008

Carro på väg tillbaka

Idag har det varit stor friidrottsdag i Helsingborg. Kvaltävling till Lag-SM med Carolina Klüft i huvudrollen för sitt Växjö. Visst var det några tv-kameror och några vanliga kameror som följde Klüft under dagen men annars hade hon en ganska lugn tävling jämfört med hur det ser ut i vanliga fall. Då är det fullt fokus både före, under och efter tävling med massor journalister som ska intervjua och få sitt. Nu kom hon dit som vem som helst med mp3-spelare i öronen och laddade inför 100 m som var hennes första gren. Där var hon totalt överlägsen. 11,61 med något för stark medvind för att det ska vara statistiskt godkänt är bara 13 hundradelar från hennes personbästa och det i en fas då hon är nedtränad och inte behövde pressa sig fullt ut. Carro visade att hon hittat tillbaks till det där fina löpsteget som hon hade förut när hon var som bäst. Nu gick det verkligen undan. Endast en tjej, Sanna Kallur, kan springa fortare i landet.

Sedan blev det lite vila för Carro och skönt var det för oss eftersom det var riktigt kylslaget och blåsigt. Vi hade dessutom tagis på oss för lite kläder så vi behövde verkligen hitta en lite behagligare plats. Det gjorde vi också då vi lyckades hitta ett riktigt soligt ställe där det var lä för vinden. Tävlingen gick bra att följa därifrån också och vi lyckades bl.a. se Helsingborgs sprinttalang, Benjamin Olsson, springa till sig segern på 200 m efter att han tidigare vunnit även 100 m.

Runt halv fyra var klockan då Carro inledde sin andra gren, längdhopp. Den gren som hon enbart ska satsa på framöver tillsammans med tresteg. Med 11 stegs ansats i stället för normala 14-15 så lyckades Carro hoppa 6,50 som längst vilket lovar riktigt gott inför fortsättningen. Bra teknik och härliga lyft i hoppen. Med lite bättre form och full ansats ska hon definitivt kunna hoppa upp mot 7 m under sommaren. Om hon nu håller sig hel. Det känns alltid lite oroligt men förhoppningsvis får hon ordning på sin kropp när hon nu släppt mångkampssatsningen. Carro avslutade dagen med att springa andra sträckan i stafetten, 4x100 m, och där gjorde hon återigen ett imponerande lopp. Sen är det riktigt kul att se Carro heja på sina lagkompisar och stötta dom och det måste verkligen betyda väldigt mycket för dom.

En intressant dag där det största fokuset så klart låg på Carro. Det känns verkligen som att hon är på väg att hitta tillbaks till sin absoluta yttersta kapacitet i längd där hon inte varit på ett par säsonger. Ska bli riktigt kul att följa henne i sommar.

Inga kommentarer: