söndag, oktober 11, 2009

Ljus stanna kvar kom och var min vän...

Tiden går fort. Det reflekterar de flesta av oss över rätt ofta. Men nu känns det väldigt påtagligt när det gått hela FYRA månader sedan senaste blogginlägget. Jag har tänkt på bloggen ganska ofta men det har aldrig riktigt funnits något sug att gå in att skriva. Visst har det funnits mycket att skriva om men när jag väl velat skriva något så har tiden inte funnits.

Sommaren var helt underbar. Den började med fantastiskt väder under Peace & Love. Vi svettades rejält och såg till att dricka så mycket vi bara kunde. Lasse Winnerbäck briljerade under de tre dagarna med sina spelningar, akustiskt, rock och med sin senaste uppsättning av band. Under den tredje kvällens spelning sprutade han ut ett konfetti med plektrum där det tryckts upp att hans nya album skulle komma den 21 sept. Sedan dök han upp på scenen och sjöng en av de nya låtarna, "Ett sällsynt exemplar". En av mina favoriter på det nya albumet som för övrigt blir bättre och bättre ju mer man lyssnar på det. Annars var det framförallt Keane och The Sounds som gav mest intryck. Svårt att inte känna något för Håkan Hellström också som avslutade hela festivalen.

Sommaren gick annars i renoveringens tecken. Vi fick ju äntligen våran nya lägenhet i mitten på juli. Jag, Cicci och en av våra nära vänner, Niklas, inledde ett omfattande tapetseringsarbete. Det krävdes betydligt mer jobb än vad vi trott och slutade med att vi gjorde klart vardagsrummet och valde att ta hjälp för att få ordning på övriga rum. Men riktigt snyggt blev det! Men strukturtapet borde förbjudas. Utan den hade vi nog fixat resten också men det tog en evighet att få bort den och fixa till väggarna innan det gick att påbörja själva uppsättningen av de nya tapeterna.

Utöver det har det lagts nya laminatgolv här och lägenheten känns redan så mycket fräschare än när vi tog över den. Det som behöver fixas framöver är framförallt badrummet som behöver totalrenoveras. Men det är ingen panik och fungerar fullt ut så det får komma vartefter. Den senaste tiden har det handlat om att få ordning på allt. Uppsättning av fönsterbrädor, gardiner och få allt på rätt ställe. Det tar tid och än är vi inte riktigt klara men det börjar närma sig alltmer.

Känns hur som helst riktigt bra att bo här. Vi har fått ett rum till, som blivit kontorsrum, och en inglasad balkong som är väldigt uppskattad av såväl Cicci, mig och katten. Nu har det blivit lite för kyligt att vara därute men katten var nästan konstant på balkongen fram till bara för ett par veckor sedan. Det är oerhört skönt att kunna röra sig på större yta och framförallt att slippa irritera sig på saker som inte är som dom ska. Vi hade ju vissa problem i den förra lägenheten. Nu har vi kommit en bit från centrum dessutom vilket gör att det är mycket lugnare runtomkring. En riktigt fullträff med andra ord.

Nu ska jag avrunda innan det blir alldeles för långt men räkna med att jag skriver en del framöver. Det har varit saknat och förhoppningsvis av fler än jag själv.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Roligt att kika in här och se att det är ett nytt inlägg, keep going! Jadu, renovering, tar längre tid än man tror, vi har bott i våran nu 1½ år snart och än har vi 2 rum kvar att renovera...;) Alltid finns det nåt mna kan göra:) kram

Sofia sa...

Välkommen tillbaka till bloggosfären Macke! Har saknat dina inlägg!
Kram